Kurs i Sorgbearbetning

Start2019-03-26
End2019-12-31
VenueCentrala Stockholm

Sorg är ett brustet hjärta – inte en trasig hjärna

Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen på en förändring av något slag. Känslor har ingen tidsuppfattning. Oavsett om förlusten inträffade nyligen eller för länge sedan, om personen i fråga fortfarande lever eller är död, så kan sorgen aktivt begränsa ditt liv. Kursen är utformad för att förlösa din sorg så att du åter kan delta helt och full i livet. Vi går igenom vanliga sorgereaktioner och vilket uttryck sorgen kan ta samt hur omgivningen kan reagera  och vilka myter som finns om sorg.

Dödsfall och skilsmässor är de situationer som oftast förknippas med sorg. Listan kan dock göras lång. Separationer, övergrepp, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), egen eller annans sjukdom, utbrändhet/utmattningsdepression samt att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig, är andra exempel på förluster.

Kursbeskrivning

Vi träffas i grupp vid 8 tillfällen á 2 timmar. Under kursen gör du ditt eget sorgearbete med stöd från certifierade handledare i Programmet för SorgbearbetningTM. Vi varvar föreläsning med diskussioner i den större gruppen och eget arbete enskilt och i mindre grupper. Kursmaterialet är väl beprövat och utvecklat av grundarna till The Grief Recovery Institute i USA som under de senaste 30 åren har hjälpt över 25 000 sörjande världen över.

Kurslängd: 8 veckor

Omfattning: 8 möten á 2 timmar, samt 1-2 timmar för hemuppgifter per kurstillfälle.

Kursstart: löpande, kontakta för info om nästa kurs

Plats: Centrala Stockholm

Avgift: 5900 kr inkl moms för privatperson, exkl för företag. Anmäl senast 31 mars och få 20% rabatt.

Övrigt: Kursmaterial ingår. 

Kursledare: Karina Kampe  & Madeleine Froste

Läs mer om Sorgbearbetning 

 

ANMÄLAN och MER INFO

Details

Event Categories Kurser